dimarts, 23 de juny del 2015

REVOLTES EN VERS

Per fer joc amb els espetecs, el cava i la coca, Llibertat! 50 poemes de revolta, el vuitè títol de la sèrie d'antologies temàtiques d'Ara Llibres, ja és a les llibreries, i la gent i els mitjans en comencen a parlar. Del recull, de la coberta (de Pol Millieri), del pròleg de David Fernàndez... Ara com fa mil, dos mil o tres mil anys, les paraules serveixen per evocar la llibertat.

*

"El millor pamflet electoral que he rebut": Àngela Sánchez ressenya Llibertat! 50 poemes de revolta a La Petita Llibreria (27-IX-15)

"El gos promet una vida regalada al salvatge fins que aquest descobreix, en el cosí, la marca del collar que el ferma. Aleshores, el llop fuig. «I corre encar». És la millor definició de llibertat en un llibre apte per a temps certament agitats."
 Josep M. Fonalleras, "I corre encar" (El Periódico, 15-VII-15)

"la poesia és un medicament vital d’ampli espectre, i les seves virtualitats no s’esgoten en aquesta capacitat de donar consol. La poesia també pot ser, per a qui s’indigna davant la injustícia o vol contribuir a fer un món més lliure, una bona dosi d’estimulant. Combustible d’alt poder calorífic."
 Miquel Àngel Llauger, "Poesia de revolta" (17-VII-15)

"D’un poble esclau no en surten homes lliures. Amb aquesta premissa –tan jueva- arrenca tota ideologia de l’alliberament, que apel·la a la dimensió col·lectiva de la llibertat i implica la seva definició en negatiu. L’alliberament necessita sempre algú de qui alliberar-se. Per això, al pròleg de Llibertat! 50 poemes de revolta, David Fernàndez explica la llibertat per l’absència."
 Anna Punsoda, "Antologia de revolta" (Núvol, 20-VI-15).

Màrius Serra recomana el llibre al Lecturàlia de Catalunya Ràdio (29-VI-15).

Carles Geli, "Un libro reúne 50 poemas de lucha y esperanza" (El País, 21-VI-15).

Menció al blog de Josep Pedrals.

Miquel Àngel Llauger, "Poemes de revolta" (18-VI-15).

El llibre al catàleg de l'editorial.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.