dilluns, 5 de setembre del 2011

LA CINQUENA

No pas la cinquena hora, ni la cinquena simfonia, ni la cinquena Copa d'Europa (la de Munic). Em refereixo a la cinquena antologia editada amb la gent d'Ara Llibres. Que ja és aquí. A les llibreries, vull dir. Perquè és un llibre de sempre però alhora un llibre amb data: la tria d'ara es titula El meu país. 50 odes a la pàtria, i conté com els altres una selecció de poemes que poden ser llegits en aquest cas com odes a la pàtria (a aquest país nostre tan petit que des de dalt d'un campanar sempre es pot veure, etcètera, etcètera), amb un pròleg de Quim Monzó que també es pot llegir com una oda.

Ja sabeu, doncs, quin us falta a la col·le. Els editors, per cert, posen avui també al carrer la quarta edició dels 50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira i la segona dels 50 poemes per saber de memòria. No serà per versos...



EN PARLEN

Biel Mesquida a la seva Plagueta de Bord
Saragatona, "Immersos en aquest camí tan fi, tan fi..."
Al Què llegeixes?
Josep M. Fonalleras, "Pàtries" (El Punt/Avui)

5 comentaris:

  1. Feia falta, aquest! I més en aquests temps que corren. Que sigui un èxit, com els altres.

    ResponElimina
  2. me l'apunte. al final, me n'apunte tants que la llista imaginària ha de tindre metres i metres de llargària.

    ResponElimina
  3. Me l'apunto també. Una selecció així pot tenir molt de suc.

    ResponElimina
  4. M'interessa, per diversos motius, a més. Me l'apunte i en el proper viatge a Barcelona n'aconseguiré un. Ja estic fent la quiniela de què hi trobaré i què no.
    Salutacions!

    ResponElimina
  5. Gràcies a tots quatre, SM, coralet, Galderich, Sif (i al Josep M. Fonalleras i al Biel Mesquida) pels vostres ànims. Amb lectors així és més fàcil anar fent via!

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.