divendres, 30 d’abril de 2010

SELECCIÓ POÈTICA

Aquests dies van fent pila les bones notícies relacionades amb diversos poetes catalans amb els quals podríem fer un molt bon equip, l'altre nostre equip a la divisió d'honor. Primer va ser Màrius Sampere, qui després del tour de force de La ciutat submergida, gruixut volum de poesia inèdita, ara presenta primera novel·la a Meteora (El gratacel) i acaba a més d'obtenir el Premi Jaume Fuster atorgat pels escriptors catalans.

Després vam saber que Ernest Farrés se n'ha anat a presentar l'edició anglesa del seu Edward Hopper (aquí en teniu una ressenya) a Nova York, convidat al PEN World Voices Festival. I ara rebo l'enllaç a la notícia que M. Àngels Anglada (ja teniu la seva Poesia completa, a Vitel·la?) serà la primera autora catalana inclosa en una col·lecció que tots hem comprat i admirat, Le Livre de Poche.

D'altra banda, us suposo assabentats dels diversos actes en curs a la Primavera poètica de La Garriga. Divendres 7, per exemple, hi passaran el Metrònom Ferrater, l'endemà hi ha una taula rodona sobre l'obra de Núria Albó, el dia 14 Marcel Riera llegirà les seves versions recents de Philip Larkin i dissabte 15, a les Termes La Garriga, Montserrat Rodés i Carles Camps (excel·lent premi Carles Riba, amb La mort i la paraula) compartiran escenari i recital. I Biel Mesquida prepara la dotzena edició del Festival de Poesia de la Mediterrània acumulant definicions del gènere per si a alguna encara li calen raons per perdre la por als versos.

També escalfa motors el Barcelona Poesia (enguany, del 13 al 19 de maig), dins del qual hi ha prevista per dissabte dia 15, a la Llibreria Catalònia de la Ronda de Sant Pere, la tradicional Marató poètica, enguany en homenatge a JV Foix. La participació és lliure però cal inscriure-s'hi prèviament: ho podeu fer a la llibreria, a l’enllaç de Facebook de la Marató o bé trucant al 93 481 3310.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió