dimarts, 29 de setembre del 2009

ARRIBA ESCUADRAS

Abans d'ahir, amb els noticiaris vessant d'espanyolíssima satisfacció per la gentada a la Cibeles reclamant la concessió divendres dels Jocs Olímpics de 2016 a la vila de Madrid ("¡Hola, everyone!", cridava l'alcalde), encara vaig sentir parlar en una televisió pública de la importància del suport a la candidatura "del hombre que más ha hecho por el olimpismo en el mundo". I no es referien a Pierre de Coubertin.

Quan sento aquestes coses no sé no veure mentalment imatges com la que us adjunto, per gentilesa de Sàpiens. Amb tanta il·lusió i pragmatisme com calgui, no es pot parlar de la Transició espanyola sense tenir en compte el desembarcament tranquil del feixisme local en la nova casta dirigent de la democràcia (fixeu-vos qui era el Governador Civil de Barcelona, braç amunt al costat de Samaranch, president de la Diputació). La casta política però també l'empresarial, la judicial o l'esportiva. Aquest era i en bona part continua essent el paño, amb toros a la bandera per comptes de gallines, i és curiós que quaranta anys després a alguns els caigui la bava tan càndidament i emocionada.

2 comentaris:

  1. Sí noi, avui ho he sentit jo també en una ràdio privada catalana, en boca de l'eurovisiu Jose Luis Uribarri. Molta caspa que ens queda per espolsar-nos. Des de la distància, encara se'm regira una mica més l'estómac quan sento afirmacions com aquestes elogiant al personatge en qüestió.

    ResponElimina
  2. M'agrada la imatge de la caspa. Amb el teu permís, la faré servir.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.