dijous, 21 de juny del 2007

OLÉ, EL CÒNSOL










La Vanguardia publicava ahir dimecres (amb una discreció ben distinta dels titulars sobre el tema fabricats durant les darreres setmanes, com apunta Vicent Partal) una breu carta al director de Wolf Daerr, Cònsol general de la República Federal d'Alemanya, que diu:

INVITACIÓN A FRANKFURT

La Vanguardia, diario que aprecio mucho, ha publicado varios artículos sobre la Feria del Libro Frankfurt 2007. El del 13 de junio del 2007 "Los autores en castellano llamados por Bargalló rechazan su invitación para ir a Frankfurt" contiene un grave error que puede hacer creer al lector que "Catalunya" ha sido convocada como invitada de honor a la Feria del Libro de Frankfurt. Si hubiera escrito que la invitada de honor es "la cultura catalana" habría sido correcto. Por esta razón están invitados, entre otros, también autores de Andorra y de las islas Baleares, que forman parte del ámbito cultural catalán. Esta pequeña diferencia me parece muy importante.

Ja ho avisava aquell, que la puntualització és un art. I la bona educació un bé escàs. No goso arribar a somiar cap rectificació, però tant de bo que les paraules d'un diplomàtic estranger tinguin una mica més de pes que les dels responsables que de fa mesos treballen per l'assumpte. En aquest tema, només que els periodistes, els opinadors i el gremi (deixo per inútils els torquemades) llegissin els papers abans de pontificar i es referissin a les coses dient-les pel seu nom, ja hi guanyaríem molt.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.