divendres, 10 de desembre del 2010

POSTAL ORIENTAL

Avui és el Dia internacional dels Drets Humans, i es lliura el premi Nobel de la Pau a l'activista i escriptor xinès Liu Xiaobo, que no hi podrà ser perquè és tancat en un lloc d'on no té la clau. El govern de la Xina ha demostrat als darrers dies que el xantatge no és només cosa de dolents de pel·lícula i ha aconseguit que un grapat de representants internacionals també declinessin d'assistir a la cerimònia. A nosaltres no ens conviden, però també podem treure el nas a la festa. Mirant d'estar-ne al cas, per exemple, o participant en aquesta senzilla acció a favor del premiat que proposa el PEN Català (Xiaobo va ser president del PEN xinès).












Benvolguts, benvolgudes,

Demà es celebrarà a Oslo la cerimònia de lliurament del Premi Nóbel de la Pau 2010 a l’escriptor dissident xinès Liu Xiaobo, condemnat a 11 anys de presó pel règim xinès, només per expressar de forma pacífica les seves idees, a través dels seus escrits. Com sabreu pels mitjans de comunicació, la resposta de les autoritats xineses a l’atorgament del premi a Liu Xiaobo ha estat contundent, prohibint tant a la seva exposa, que es troba a hores d’ara sota arrest domiciliari, com als seus advocats, d’anar a recollir el premi a nom seu.

Arran d’aquest fets, el PEN Català ha decidit, una vegada més, afegir-se amb una sèrie d’accions a la campanya engegada pel PEN Internacional a favor de l’escriptor Liu Xiaobo. Una de les accions a la qual us convidem participar és la d’escriure postals a Liu Xiaobo, tot felicitant-lo pel Premi Nobel.

A continuació us indiquem un breu text de felicitació per escriure a la postal. Us convidem a escriure’l tant en anglès com en català:

Dear Mr. Liu Xiaobo,

My heartfelt congratulations for the Nobel Peace Prize 2010. I stand in solidarity with you as always to promote the peaceful exercise of basic civil rights in China.

All the very best,

Benvolgut Sr. Liu Xiaobo,

Les meves sinceres felicitacions pel Premi Nobel per la Pau 2010. Em solidaritzo amb vostè per la promoció de l’exercici pacífic dels drets civils fonamentals a la Xina.

Molt cordialment,
(Signat)
PEN Català

-----------------------------------
La postal ha d’anar adreçada a:

Liu Xiaobo
Jinzhou Prison
Nanshan Road 86
Taihe District, 121013
Jinzhou City, Liaoning Province
R.P. Xina
-----------------------------

IMPORTANT: us recomanem NO enviar postals nadalenques o amb cap símbol religiós. Us agrairíem molt que ens féssiu arribar confirmació de la vostra participació a la campanya, per tal de comptabilitzar el vostre suport. No cal dir que us convidem fer extensiu la invitació a escriure una postal a Liu Xiaobo també als vostres familiars i amics, i a publicar articles sobre els seu cas i les campanyes del PEN Internacional en els mitjans de comunicació amb els quals col·laboreu.

2 comentaris:

  1. Hola Jaume,

    et llegeixo quasi bé cada dia, realment et felicito per les aportacions i entrades que fas! Avui, ja que proposes fer extensiva la felicitació voldria penjar-ne l'enllaç al facebook, puc fer-ho?

    Gràcies i segueix així!

    ResponElimina
  2. I tant, benvolgut Anònim. I gràcies!

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.