dijous, 1 de gener de 2009

LA LLISTA DE BUSH


Certament, la universitat i els llibres no ho són tot. Acabem de saber, per exemple, que George W. Bush, major en història per Yale i graduat a la Harvard Business School, s'ha fet un fart de llegir llibres durant la seva presidència, segons les declaracions d'un col·laborador amb qui diu que mantenia una mena de competició al llarg dels darrers anys. La nova inclou xifres i sobretot una llista, i la llista és ben interessant. Però la presidència és la que és, amb aquest magnífic final engolit pel superliberalisme econòmic, o sigui que no sé si el problema haurà vingut d'anar a la universitat, de llegir llibres o de ser president dels Estats Units. En tot cas: mai no feu les tres coses alhora, si us plau.

Tot i que, com sosté Richard Cohen comentant amb lucidesa la notícia, la llista de llibres del George W. Bush president no sigui la d'una persona molt llegida sinó més aviat la d'algú que hi busca confirmació a les seves idees ja fixades (amb les biografies-de-grans- homes-que-van-fer-quelcom-gran-i-impopular-més-tard-vindicats-per-la història al capdavant), algun dels títols té una lluentor enigmàtica. No puc deixar de preguntar-me, per exemple, no què en devia voler i, doncs, què hi va anar a buscar, sinó sobretot què devia trobar Bush el 2006 a L'estrany de Camus...

----------------------
La generositat lincadora de Ramon Bassas m'estalvia avui de transcriure un poema més de Rapala, el del matí de Cap d'Any. Silenci, doncs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió