dimarts, 10 de juliol de 2007

MÉS DEL QUADERN DE PESCADE FELICITAT

Per a quan m'ho preguntin, ja sé una altra cosa a què s'assembla la felicitat: a una truita de mig braç que gairebé no saps com treure pescada una tarda clara i càlida de juliol a sota de la palanca de Tragó amb bona companyia.


DE LLEIS

La llei no és que no hi hagi lleis, sinó que les lleis (les moltes lleis ínfimes, de vegades quasi ridícules) hi són per ser revocades per la realitat. Tu vas fent teories i després deixes que el dia te les desfaci sense preocupar-t'hi gaire, la veritat... Avui, per exemple, pensava tot convençut que per l'època de l'any l'hora bona a la tarda seria més aviat d'hora, fins que, amb el sarró buit, pels volts de les nou (i concentrat en deu o quinze minuts) ha començat el festival.


DE CORATGE

Passada una estona ens retirem per tornar al camí i anar avall fins a la gran piscina natural a l'alçada de la zona dels bancs. Uns metres darrere meu, avançant pel pedregar, el pare posa malament el peu, se li plega la bota dins d'un clot i cau. El sento renegar i quan em giro el veig a terra, mirant-me, esperant que m'acosti a ajudar-lo a alçar-se. El coratge, la valentia, escriu Mark Kingwell, no té tant a veure amb superar la por a la mort com amb ser capaç de dominar la por del dolor, del sofriment futurs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió