dissabte, 16 d’octubre del 2010

D'INNOCÈNCIA I EXPERIÈNCIA

Ho admeto, aquesta entrada d'avui és pura propaganda. Però quins nou minuts i mig de quina esplèndida propaganda. Perquè si una dona com Natalie Merchant, que per sempre balla al nostre cap amb aquella barreja d'inexpertesa i magnetisme dels vídeos dels 10.000 Maniacs i que després va enregistrar la joia titulada Tigerlily, si ella pot passar-se cinc anys preparant un projecte basat en versos d'altri, en esplèndids poemes que un per un i per diverses raons han semblat atractius a algú que es considera no pas experta sinó lectora ("una convidada tardana a la festa de la poesia") però que sap resumir en un parell de frases (al minut 6, per exemple) la grandesa del gènere, si el resultat després acaba sent aquest que aquí ens ensenyen... com pots no acabar fent-ne propaganda? Poseu-vos còmodes i mireu-vos la pel·lícula. Hi treuen el nas Charles Causley, Lauren Alma-Tadema, Gerald Manley Hopkins, Nathalia Crane, Robert Graves, Mother Goose i un grapat més d'artistes convidats. Aquesta és la mena de curs sobre poesia que m'agradaria saber fer. O a què m'agradaria assistir. Ja ho vaig escriure mesos enrere, i ho repetiré una sola vegada més: feu-vos el favor de regalar-vos-el.


5 comentaris:

  1. Ja el podem escoltar a Spotify:

    http://open.spotify.com/album/67EBjRRCfKTDI0ijGuugys

    Salut :-)

    ResponElimina
  2. uau! gràcies per la recomanació, excel·lent, per cert :)

    ResponElimina
  3. A mi, Equestrienne, de Rachel Field, em té el cor robat: http://www.youtube.com/watch?v=7A2GI69__ec

    ResponElimina
  4. I 'The Man in the Wilderness' (http://www.youtube.com/watch?v=KB36hc0Q3L8&)? I 'If No One Ever Marries Me' (http://www.youtube.com/watch?v=JUyOKjK6_j4&)? I 'The Land of Nod'? I 'Bleezer's Ice-Cream'?... Però és que amb aquesta dona jo no sóc gaire objectiu.

    ResponElimina
  5. Ei, i "The Sleepy Giant" (http://www.youtube.com/watch?v=vXVCf5VTHrw&), de Charles Edward Carryl! M'agradaria traduir-ne la lletra, un dia d'aquests... Quim, per què no t'animes tu també a posar en català l'"Equestrienne"?

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.