dimecres, 7 de juliol del 2010

NACIÓ FILÒLOGA











S'acumulen al quadern motius linguals per comentar (la magnífica oportunitat que representa la rebequeria de les majors del cinema, la decisió del PSOE sobre l'ús de les quatre llengües espanyoles al Senat, la nova presidència de la Filològica, l'opció del premi Llibreter d'enguany, els cartells de les caques de gos de l'Ajuntament en castellà, la variant valenciana de la secta de cambrers encaparrats a servir cafès amb llet), i per molt que un miri d'evitar tornar a parlar de lo nostre al final acaba fent balançada la llarga escena d'aquests dies entre Òmnium (pròcers als quals no recordo haver votat) i el Govern (a qui se suposa que sí que vam votar, i hi tornarem d'aquí uns mesos) discutint sobre la redacció del lema de la manifestació de dissabte, amb curioses derivades semàntiques i psicosemàntiques. Vull dir que d'acord, que deixo d'oposar-m'hi. Parlarem de les paraules. I, donada la innegable (tot i que de vegades dissimulada) vocació pública d'aquest bloc, vist que la colla de presidents, membres i membresses de tants consells no troben la clau de volta per anar més enllà del "Nosaltres decidim. Som una nació" o bé senyera a seques, com una parada de mató a Montserrat, aquí van de franc unes quantes propostes alternatives, del tot remenables i retocables, gairebé diria que força jugables i bastant intercanviables.

NOSALTRES DESEIXIM
NOSALTRES DEFUGIM
NOSALTRES DESISTIM
NOSALTRES D'ACÍ SÍ
NOSALTRES DALÍ SÍ
NOSALTRES DEVENIM
NOSALTRES DEPRIMIM
NOSALTRES DISCUTIM

SOM UNA NOCIÓ
SOM UNA LOCIÓ
SOM UNA IL·LUSIÓ
SOM UNA MOCIÓ
SOM UNA EMOCIÓ
SOM UNA EMISSIÓ
SOM UNA LESIÓ
SOM LA NOLICIÓ

No es mereixen.


RESSONS
Provisionals/Saragatona
bloGuejat
Pau Vidal, "Tirem pel dret"

4 comentaris:

  1. Genial i molt encertat. Ser català és una noció i una emoció, almenys en això ens hauríem de posar tots d'acord! (tot i que és una frase que no faria massa goig en un estatut).

    ResponElimina
  2. Com Catalunya és un país xicotet tots ens coneixem i hi ha un col.lectiu que li encanta dir que el PSC és PSOE. Tots sabem que hi ha tot un ventall de sentiments que va des dels que es diuen que són espanyols i res més fins els que es diuen que són catalans i res més. El lector sap molt bé tot el que hi podem posar pel mig i els de l'Òmnium Cultural també ho saben. També saben molt bé i perquè volen posar la línia en un determinat nivell que no cal que expliqui.

    ResponElimina
  3. Molt bo. sóc d'una NOLICIÓ

    ResponElimina
  4. Companyó, val més tard que mai:

    http://aolesa.com/html/public/portal?showContent=SECCIONS&content=19851

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.