dijous, 21 de maig del 2009

AL CONGRÉS











— La cultura pot ser una locomotora. No és una despesa sinó una inversió amb retorn evident (ho diuen uns i altres i altres, ara ja només falta que en sortir al carrer se'n recordin).

— Consens sobre la importància de potenciar la creativitat. Ningú no afronta el com, però. Hi ha declaracions generals/genèriques i després experiències concretes (històries d'èxit): els possibles camins d'unes a les altres s'obvien discretament.

— El món del llibre és un sector madur: creix a poc a poc i decreix també a poc a poc. [Joaquim Palau]

— Inquietud, desordre: sentiments normals en temps de crisi (temps de canvi).

— Allà on hi ha un ordinador hi ha demanda de productes culturals. I la immediatesa lligada a internet fa canviar radicalment les regles (de distribució, de consum) del món de la cultura. [Ángeles González-Linde]

— Curiós: un congrés sobre economia i cultura i la meitat de les intervencions vénen a parar o passen per internet.

— Paradigmes. Demanda. Inversions. Internet. Escalabilitat. Cluster. Empreses. Innovació. Mercat global. Hibridació (de tecnologia i cultura). Creativitat. Tsunami digital.

— Hi ha l'obra i hi ha la demanda. El que cal és promoure (i invertir en) els oficis entre una i l'altra, els agents que omplen una distància sovint massa gran i despoblada.

— El neguit dels baixets. La satisfeta alegria dels col·locats un graó per sobre d'on sabem i entenen que els correspondria. El nervi actiu dels caps de protocol i/o de gabinet. L'avorriment dels que divaguen.

— Indiscreció dels micros inalàmbrics. Indiscreció de les megapantalles. Tot s'assembla cada vegada més, fins i tot en directe, a un joc de públic i càmeres i pantalles.

— Segons dades de 2007, el 60% dd'adolescents dels EUA pengen continguts a la xarxa. Continguts que ells consideren que són creació.

— Com sol passar, un dels aspectes més interessants són els descobriments. Com ara a l'apartat d'experiències empresarials, Bestiario, una empresa de visualització d'informació.

1 comentari:

  1. Com bé dius, de tres dies de congrés, només en queden els descobriments. En el meu cas: La Máquina China que a mes de ser un bon projecte el saben explicar molt bé.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.