dijous, 19 de febrer del 2009

MEDALLÍSTICA













Llegeixo amb estupefacció (càndids del món, unim-nos) la primera acció anunciada pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts: ¿quina és la millor política a favor de l'excel·lència i contra l'amiguisme? ¿Quin gest podríem fer des de l'administració per evitar l'intervencionisme? ¿I per subratllar també de passada els nous temps que representem, l'originalitat d'una institució nova de trinca? Crear un premi, és clar, que diu que a Catalunya n'hi ha pocs, no s'ha fet mai i és un sistema impol·lut per promoure la creativitat, el risc i la mirada crítica. Bé, no parlem exactament d'un premi (perquè per premis el Consell &tc ja haurà d'atorgar els Premis Nacionals de Cultura), sinó d'una "distinció cultural de la categoria de la Creu de Sant Jordi". Si els responsables de la idea fossin escriptors em pensaria que volen que ho llegim irònicament, però deu ser que no... Així doncs, a més de la rastellera de Premis Nacionals (n'hi ha que tot els queda curt) tindrem una nova distinció nacional per passar la mà per la cara des del paragovern cultural a la llista de Creus del govern nacional de Catalunya. Agafem-nos les barres!

3 comentaris:

  1. ideal, la foto! suposo que proposes que el primer premiat sigui, directament, el Màgic Andreu...
    quin país!

    ResponElimina
  2. Ai, Jacme, Jacme, i doncs què te pensaves? La medalleria és allò que escau als excel·lents. Supos que serà d'or, la medalla, com la serra i com la lletra (i com allò en què els manaires del Consell se convertiran, amb ets nostros doblers).

    ResponElimina
  3. Precisament ahir vaig llegir l'article d'en Sánchez Piñol al Cultura del 7/2: "¿Volen que els digui què és tot això del Consell de les Arts? Una merda com un piano. Quatre que es repartiran les cireres, entre ells i els seus amiguets. Més comissions, més departaments, més paperassa. (...) Només cal saber a qui han nomenat president: el factòtum més nostrat de la cultureta".

    Ja es veu que en Sànchez Piñol no aspira a cap subvenció.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.