diumenge, 15 de juny de 2008

MÉS DE FUTBOL

Arran de l'entrada d'abans d'ahir sobre l'Eurocopa, en Salvador em passa una altra anècdota sensacional d'una altra simpàtica afecció explicada per un amic holandès. L'Ajax és el club de futbol més important i llorejat d'Holanda i també, com sol passar, el més odiat pels seguidors rivals, al capdavant dels quals els del Feyenoord de Rotterdam. I com que sense cap raó gaire evident alguns afeccionats de l'Ajax fan servir símbols israelians i s'autoanomenen "F-Siders" o "Joden" (jueus en holandès), quan els jugadors surten al camp al Klassieker de la lliga holandesa el sector bèstia dels seguidors del Feyenoord els reben fent a cor ffffffffffffff, a imitació del so del gas sortint per una canonada. Com diu en Salvador: "L'esport dignifica. Tothom ho sap".

A risc de perdre el (poc) crèdit acumulat per aquest bloc en quatre anys de subtils anotacions sobre literatura, política, vida quotidiana i epifanies diverses, allargo encara una mica més el tema recomanant-vos cinc llibres esplèndids sobre futbol. És a dir: sobre epifanies, vida, política i literatura tot alhora, ben barrejat. De res.

- Franklin Foer, How soccer explains the World (en castellà a Debate: El mundo en un balón. Cómo entender la globalización a través del fútbol)

- Nick Hornby, Fever pitch (en castellà, Fiebre en las gradas, a Anagrama)

- Ryszard Kapuscinski, La guerra del fútbol y otros reportajes

- Manuel Vázquez Montalbán, Fútbol. Una religión en busca de un dios

- Juan Villoro, Dios es redondo

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.