dimarts, 23 de gener de 2007

CONSTITUCIONALISMEHi ha aquella mena de textos estranys que se suposa que la gent coneix però que de fet ningú no ha llegit mai, o no rellegeix si és que algun dia va arribar a fer-ho. A classe, parlant de les llengües a Espanya, passo als alumnes l'article 3 de la Constitució espanyola de 1978 (quins anys, realment), i jo mateix em quedo parat del que arriba a dir: per unes hores (i un article) em torno constitucionalista furibund...

Artículo 3

1. El castellano es la lengua española oficial del Estado. Todos los españoles tienen el deber de conocerla y el derecho a usarla.

2. Las demás lenguas españolas serán también oficiales en las respectivas Comunidades Autónomas de acuerdo con sus Estatutos.

3. La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección
.

I penso que podria enviar-lo retalladet al director de la nova seu de l'Instituto Cervantes inaugurada amb un recital de canción española, com correspon, ahir mateix a Calgary. És la primera seu del Cervantes al Canadà. Hi ensenyaran castellà i diu que esperen tenir tant d'èxit amb un mètode que es diu "¡Hola, amigo!". Per allò de la riqueza i el patrimonio, potser.

0 comentaris:

Publica un comentari

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.