dilluns, 14 de novembre del 2005

SETMANA D'ESCRIPTORS



Avui dilluns arriba a les llibreries El somriure de l’atzar, segon volum del dietari de Feliu Formosa a Perifèric Edicions, el jove segell de Xulio-Ricardo Trigo (país de col·leccionadors de barrets!).

Demà dimarts, 15 de novembre, se celebra arreu el Dia Internacional de l'Escriptor Empresonat: entre nosaltres, fa anys que és el Centre Català del PEN que s'ocupa de recordar-nos que hi ha autors que pateixen per coses més bàsiques (i més perilloses) que el canon de biblioteques, el prestigi social o qui anirà allà. Enguany, el programa d'activitats inclou una lectura-homenatge en memòria de l'escriptor i activista Ken Saro-Wiwa, a L'Horiginal, i un diàleg sobre Saro-Wiwa i el seu llegat entre Alfred Bosch i el poeta nigerià Remi Raji.

I dimecres s'inaugura el cinquè Festival de poesia de Sant Cugat, que enguany té Màrius Sampere com a poeta d'honor (Santa Coloma ve de dedicar-li unes "Samperíades") i un concert de Raimon i una exposició sobre Guillem d'Efak i Ovidi Montllor, entre d'altres, al programa. Tot plegat, fins dissabte 19 a les 22h, amb deu poetes en la Nit dirigida enguany per Dolors Vilarasau, al magnífic Auditori d'una de les ciutats de Ferrater i del pare Batllori.

Mentrestant, s'haurà posat en marxa a l'Ateneu Barcelonès el cicle d'encontres entre literatures "Veus d'escriptors", organitzat pel PEN i la Casa de l'Est, i aquesta mateixa setmana seran a Barcelona, entre d'altres, l'eslovè Drago Jancar i el polonès Adam Zagajewski.

Vull dir que vivim en un racó de món prou esventat. Ja ho diuen, tornant a Formosa, aquells versos de Semblança:

[...]
És per això que l'atzar ens completa
i així se suma tot: versos, besades,
amb la constància implacable que té
allò que amor i atzar volen sumar
i no poden restar l'oblit ni el tedi.
I comença a girar al nostre voltant
la roda dels amors que fan l'amor.
I comença a imposar-se enllà del temps,
contra la por, el somriure de l'atzar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.