divendres, 18 de juliol del 2014

TERTULIANISME Y CIERRA

"Del Lahrdy" i "del Gijón", així s'ha rebatejat els dos manifestos emesos aquests dies des de Madrid, on cinquanta persones per banda amb més o menys bones intencions i un coneixement del tema proper al que jo pugui tenir sobre la història dels comuneros no només opinen sinó que dictaminen (i recomanen, o exigeixen) diverses sortides per afrontar el "problema catalán", el vell fantasma que fa segle i mig que aombra cantonades i despatxos del Madrid dels Borbons.

Trobo significatiu que, a falta de resposta governamental, les reaccions a la cosa catalana es ventilin al voltant de casposes taules de tertúlia (millors, val a dir-ho, que les sales de banderes castrenses): aquest és el nivell que té a hores d'ara el pensament polític a l'Espanya de les radiales, dels Paradores, de la Roja, de Perejil, de l'AVE i de la FAES. I parlant de caspa, avui li dec el primer somriure del dia a José Oneto, qui escriu sobre els manifestos (entenc que sense ironia) que el text de Libres y Iguales "en realidad (...) está inspirado por Better Together, la campaña contra la independencia de Escocia, respaldada por JK Rowlimg, autora de los libros de 'Harry Potter', y el ex entrenador del Manchester United, Sir Alex Ferguson" I tant! Igual igual que a Escòcia... Si aquesta és la capacitat d'anàlisi dels comentaristes de la Cort, anem bé per anar a Liliput, o a Wonderland, o al Toboso.

No saber res però poder pontificar sobre tot, perquè s'està convençut que les coses són com tu les veus (o com les vols veure). D'això es tracta per a alguns. Bé, i de que et paguin per manifestar-ho. Poder-te permetre unes bones vacances més, a costa (ceño fruncido) del "explosivo cóctel catalán".



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.