dimarts, 19 de juny del 2012

UNITATS DE QUÈ

Un cop més (i algun dia serà el darrer), l'última classe. Fatiga, malenconia, agraïment. Me'ls miro mentre se'n van, i m'entren aquella mudesa i aquestes ganes de tornar-me esborrador o clip o grapadora i que em desin a lloc havent enllestit la feina.

Enfilo cap al despatx amb la pila pesant de treballs sota el braç, i assegut a la cadira esbaldregada no me'n sabré estar de fer un cop d'ull a tant de paper, d'obrir-ne uns quants i mirar-me'ls a l'atzar. Més tard, ja a casa, preparant una feina nova, trobo una citació d'Ernest Gowers (The Complete Plain Words, 1987) que m'adono que potser els hauria hagut de plantejar com un avís setmanes enrere (jo que encara no ho acabo d'haver après tants anys després): "El més important que hem de recordar és que, tot i que la separació en paràgrafs perd el seu sentit si aquests són massa llargs, el paràgraf és una unitat de pensament, no d'extensió".


2 comentaris:

  1. M'entusiasma el llibre d'Ernest Gowers, que en realitat és del 1954 --l'acabo d'agafar de la prestatgeria--, i en general el Plain English Movement, i Mark Twain, és clar!

    ResponElimina
  2. Gràcies per la precisió de la data, Enric. I ens veiem dijous a la Bonnemaison...

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.