dimecres, 29 de febrer de 2012

LES VEGUES

Ai, si lo Gayter obrís els ulls i parés l'orella als nous cants de sirena que de la banda del Llobregat se senten! Aquests dies l'engaliparia la visió esplèndida que ens pinta bona part de la nostra classe política, els mateixos que passen els mesos d'estiu fent discursos sobre l'aposta per la qualitat i l'excel·lència i llavors així que els prometen dos-cents mil llocs de treball es llancen als braços del finançador de la campanya de Newt Gingrich. Si Lo Gayter i el seu sac de gemecs ressuscitessin, podrien a hores d'ara començar una oda al nou paradís promès: les Vegues del Llobregat. Les Vegues: on la llum i els diners i la felicitat brollaran sens fi com d'un corn metropolità de l'abundància... Llàstima que sempre hagi de sortir alguna veu discordant:

Portar l'Eurovegas als voltants de Barcelona em sembla un disbarat tan gran que em costa creure que de veritat la Generalitat estigui decidida a competir per aconseguir-lo. ¿Las Vegas, una icona del capitalisme més hortera, un símbol dels arxipèlags d'excepció del diner i del negoci, ha de salvar l'economia catalana? Creix un nou populisme consistent a utilitzar els aturats com a coartada per defensar l'indefensable. [+]

 Josep Ramoneda, "Ridícul Las Vegas" (Ara, 26-II-12)


Des del bloc La trama Urbana enfilen a "Learning from Las Vegas, alguns mites sobre el desenludopament local" una interessant anàlisi dels quatre mites en què es basa la bondat del projecte: que ha de crear molts llocs de treball, que generarà prosperitat econòmica, que impulsarà el turisme i que és un projecte aïllat que no afecta el model de ciutat al seu voltant.

-Si et donàs la sua corona
un rei i el ceptre de plata,
i son mantell d'escarlata,
i son trono engalanat,
gentil gaiter, deixaries
per a ser rei les balades,
les muntanyes regalades
i ton joiós Llobregat?
Si et prometés un rei moro
perles riques i galanes
i son haren de sultanes
i son palau encantant,
gentil gaiter, oblidaries
ta airosa i fresca cabanya,
ton llit de roses que banya
lo caudalós Llobregat?
[+]MÉS
Joan Majó, "Leaving Las Vegas" (El País, Quadern, 28-II-12)
Josep Lligadas, "Oh, Eurovegas!"

1 comentari:

  1. Posats a fer, i sense moure'ns del Baix Llobregat, per què no instal·lar Les Vegues al poble de Begues?
    Algú sap si ens podrà casar un paio disfressat d'Elvis?

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió