dissabte, 17 d’abril del 2004

L'ABC SE'NS TORNA CATALÀ?

Tenia curiositat per saber com donaria avui la notícia de la investidura de Rodríguez Zapatero el diari ABC, i he de reconèixer que el titular, a primera pàgina, ha superat les meves expectatives. Diu textualment, a tres columnes:

ZAPATERO, INVESTIDO PRESIDENTE CON UNA FÓRMULA SIMILAR AL TRIPARTITO CATALÁN

Qui li havia de dir a Jordi Pujol que només calia que ell desaparegués del mapa perquè a la catalanitat totes comencessin a pondre-li... Per refer-me del sobtat atac d'egotisme catalanista, m'he posat a fullejar un remei narcòtic que mai no falla, el suplement "Mujer Hoy", i vés per on, passades només un parell de pàgines, topo amb un reportatge sobre el Día del Libro (aquí hay Piqué encerrado) amb un destacat a pàgina dreta i amb colorets que diu, també textualment, sota l'enigmàtic títol "NO OLVIDES":

EL DíA DEL LIBRO se festeja el 23 de abril porque ese día, en 1616, murieron los escritores William Shakespeare y Miguel de Cervantes.
ESPAÑA EMPEZÓ a celebrarlo en 1926. En 1964, se extendió a los demás países de habla española y portuguesa; en 1995, la Unesco declaró el 23 de abril día mundial del libro y los derechos de autor.
LOS CATALANES, además, festejan Sant Jordi, su patrón, y se regalan libros y rosas.
LA ROSA se obsequia porque, según la leyenda, cuando Sant Jordi mató al dragón, un rosal brotó en el sitio donde había caído su sangre.



Ah, quin conte de fades tan bonic i pestil·lent... España celebra les coses com si fos una persona, el 1926 és un any neutre, la celebració no va arribar a arrelar però es veu que mai no ha deixat de florir, el 1964 la gran festa llibresca salta "el charco" amb aquella alegria i el 1995, no se sap si com a darrer acte de corrupció socialista o com a primer favor d'Aznar en la intimitat, la Unesco baixa d'Arbeca i se suma al bonic costum que com tots sabem atura els "países de habla española y portuguesa" cada 23 d'abril. Però el millor de tot és l'además... N'hi ha que portàvem anys buscant una definició breu i precisa dels catalans, i l'ABC ens l'ofereix en safata de plata un dissabte postpasqual: no hi pensem més, això és el que som, un curiós además. I un además que fa festa i regala coses! Avui en dia, un ja no pot refiar-se ni dels catalans. Sort que ens queda l'ABC. El nostre?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.