dijous, 15 de desembre del 2011

VUIT ANYS *










Uns mesos abans que es posés en marxa aquest bloc, l'aleshores president dels Estats Units va voler restaurar la democràcia a la terra on s'havia inventat l'alfabet i per fer-ho va decidir envair l'Iraq, en una d'aquelles guerres que quan comencen es diu que seran ràpides i eficaces i que després mai no s'acaben d'acabar. En l'onada primera d'oposició al conflicte em va fer gràcia la iniciativa digital de la gent de Cost of War, i vaig incorporar el seu comptador de la despesa que la guerra comportava (comporta) a dalt a la dreta al blogroll del meu bloc nounat pensant, suposo, que seria un gadget més o menys transitori. Han passat vuit anys i tot plegat encara hi és. Mai no ho hauria dit: ni per la guerra ni, sobretot, pel F l u x. Ahir, l'actual president dels Estats Units (que ja no és el que hi havia l'any 2003 sinó un altre que llavors s'oposà a la guerra i la considerà "absurda") va rebre un contingent important de soldats de tornada a casa perquè havia promès i sembla que complirà que la presència militar dels Estats Units a l'Iraq es doni per acabada al darrer dia de l'any 2011. Els càlculs més modestos diuen que la broma haurà costat un bilió (dels nostres) de dòlars, però Obama diu que ha valgut la pena. No seré jo qui li critiqui a quant surt la pena. Bàsicament perquè ja tins altres problemes: què en faré ara, del comptador i del bloc? Al començament em va arribar a destorbar, aquella mena de rellotge milionari d'anar sumant, i més encara a mesura que passaven els mesos, perquè llavors ja no gosava treure'l, m'hauria sentit malament. Després, amb els anys, ha acabat convertint-se gairebé en un tret d'identitat del bloc. Hi pot haver F l u x sense guerra a l'Iraq? Val la pena continuar donant la tabarra vuit anys després si fins i tot l'exèrcit nord-americà se n'ha cansat? Hi ha vida en una altra galàxia? Cobrarem els 759 milions? En quin número acabarà la grossa?


* El joc de les casualitats: quan obro el Blogger m'adono que demà hi penjaré l'entrada número dos mil. De vegades, la gent em pregunta: "Ja escrius?". I jo els responc: "Mantinc un bloc".

4 comentaris:

  1. :-)
    sempre pots substituir-lo per un enllaç al web de justícia i pau, per exemple?...
    no hi haurà l'estrès de les quantitats i potser farà com de carícia contra la guerra

    ResponElimina
  2. No sé en quin número acabarà la grossa i no sé si els 759 milions tornaran a casa, però sé cert que jo voldria seguir llegint Flux cada dia.

    ResponElimina
  3. Ei, Jaume, recordo que l'any que vaig començar a esriure al meu bloc, que devia ser a principis de setembre de 2004, just abans de començar el curs, un dels llocs que em va animar va ser el teu bloc -aleshores tot això es podia controlar-, i fins ara. Llarga vida, doncs, i si és sense guerra, encara millor.

    ResponElimina
  4. Gràcies, Pere (i Roser i Maria). I que sigui sense guerra, és clar. Tot i que diu que ja n'hi ha una que no sabem a l'Iran... Però en fi, llarga vida als blocs.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.