dijous, 17 de febrer del 2011

L'ART UTILITZA LA CIÈNCIA

Biel Mesquida és avui responsable de VilaWeb (seguint aquesta original iniciativa que cedeix per un dia la direcció del mitjà a un seguit de noms còmplices destacats en altres disciplines), i ha demanat a una vintena d'escriptors quatre ratlles sobre com veuen la relació entre literatura, ciència i Internet.

El resultat és divers i prou interesant. Enric Casasses, per exemple, apunta: "L’art utilitza la ciència com utilitza la indumentària: com una font de vocabulari d’imatges de realitats. Se’n serveix si li ve de gust i com vol. La cosa de l’art és ‘no dependre de la raó ni del sentit ni de la lògica ni de la filosofia ni de la psicologia ni de les diferents lleis de la causalitat ni dels canvis tècnics de la vida’ (Casimir el Gran, 1915)". I és esplèndida la definició d'Internet segons Martí Domínguez com "una ferramenta necessària".


3 comentaris:

  1. Se m'escapa una mica que vols dir, potser no domino el llenguatge, vols dir que des del punt de vista de l'art tot s'hi val encara que hi hagi contradiccions científiques?

    ResponElimina
  2. Home, jo més aviat diria que Casasses subratlla (el text és una citació d'ell) que l'art va per una via que no és exactament la de la raó ni la del sentit.

    ResponElimina
  3. Gràcies, Jaume, pel teu post.Esper que contestis la pregunta. Saps la notícia fotuda. avui a les 21.30 s'apaga TV 3 al País Valencià per sempre amb el silenci de la Generalitat de Catalunya i del Govern de les Illes Balears. és mot fotut. Seguirem lluitant!
    Una abraçada.Biel

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.