dilluns, 10 de gener del 2011

SOBREÏXENT

No tenim esmena: com tants altres, suposo, per comptes d'inundar-me de sofà (o a més d'ofegar-me al sofà), he mirat d'aprofitar les vacances. Així, he passat hores de cara a la paret on tinc les prestatgeries amb la col·lecció de llibres de poesia (que reclamaven de fa mesos ser endreçades). I entre decisió i decisió, entre pila i pila traslladada, entre repesca i repesca, entre rentada de mans i rentada de mans, he anat prenent també aquestes notes amb algunes constatacions bibliòfiles casolanes.

1. Els lectors també quequegen: amb els anys, acabem comprant llibres per repetit.

2. Aquell llibre que no vas llegir i vas desar al prestatge per a quan tinguessis temps, encara t'hi espera.

3. A alguns col·leccionistes, Pagès Editors ens faria un favor escurçant un parell o tres de mil·límetres l'alt dels llibres de La Suda.

4. Davant de la pila d'exemplars per col·locar i de la impossibilitat física d'obtenir més centímetres, per moments em sento Artur Mas: què elimino? Amb què em quedo? A què renuncio? Amb quin criteri?

5. A banda dels errors, he descobert que en algun cas guardava més d'un exemplar d'algun títol a consciència. Però cal ser immisericorde amb els duplicats.

6. Petit avantatge d'haver anat fent anys: aquell "Aquest el guardo per si algun dia n'escric alguna cosa" ja no se sosté. Ara saps que no n'escriuràs res. A la bassa, doncs.

7. Només em surt ser cruel amb les persones: amb els llibres no puc.

8. No deixis fotos personals a dins dels llibres, si no és que vols oblidar-te'n.

9. Diu que els exemplars dedicats són més valuosos. Però això només es compleix en el cas de poetes que continues valorant.

2 comentaris:

  1. "Només em surt ser cruel amb les persones: amb els llibres no puc" justa la fusta. Curiosament, si mai s'ha escaigut d'haver conegut algun autor, la cosa s'empelta eh!

    Una lec-lec-lectora empedreïda :)

    ResponElimina
  2. i jo t'estic mol agraït que els teus llibres repetits viatgin a la meva biblioteca amateur. Gràcies Jaume una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.