COSES DELS RÀNQUINGS
Durant molts anys, amb els successius governs Pujol, ens vam acostumar a la xifra sempre creixent de títols de llibres publicats en català, senyal inequívoc segons els gestors d'aleshores de la salut de la cultura i la llengua catalanes. Ara l'apunt s'ha diversificat, i altres capitans polítics subratllen any sí i any també noves derivades: se suposa que el català és la vuitena llengua a la blogosfera, la desena en traducció al món i la vintena en edició. Quan un llegeix aquestes coses (sobretot si l'un s'hi dedica) se't dispara amunt la cella del dubte metòdi, en el doble sentit que sempre val més dubtar i que de passa dubtes del mètode de càlcul. Però suposant que sí, que les coses siguin així, parlant en termes de classificacions i rànquings em sembla que llavors hauríem de formular la pregunta pertinent (o impertinent, aneu a saber): fantàstic, i què fem (o com ho podem fer) perquè amb aquest sorprenent, excel·lent panorama mundial el català deixi de ser algun dia de forma tan clara la segona llengua a casa nostra?
El món virtual no sembla correspondre´s amb el real. Potser som pocs i fem molt soroll. Ens cal contractar als de Lynce perquè facin un dels seus recomptes a la baixa...
ResponEliminaVist així, sí que podria ser que fóssim molt actius. I ja posats justament això podria ser un estímul per traduir i editar més perquè és de suposar que seria un bon negoci editorial invertir en aquesta suposada gentada obsessionada :)
ResponEliminaaquest últim rànquing em temo que serà difícil de superar
ResponElimina