dilluns, 11 de maig del 2009

TOTS?

Conta Andrés Trapiello a Jesús Marchamalo, a la secció "Bibliotecas de autor" de l'ABCD de dissabte, una anècdota que molts dels que teniu algun miler de llibres a casa podeu haver viscut amb lleus variacions: la visita de l'operari (a casa va ser un camàlic del transportista) que queda sobtat per la quantitat de llibres. En el cas de Trapiello, m'agrada i em sorprèn (jo no hauria sabut reaccionar així) la seva sortida davant de la pregunta fatídica: "A punto de salir, [Trapiello] me cuenta la historia de aquel obrero que llegó un día a su casa a hacer una reforma y que, viendo todo aquel escenario, le preguntó a qué se dedicaba. Cuando explicó que era escritor, le dijo: '¿Los ha escrito usted todos?'. Le miró, luego a su alrededor: la maqueta del Sinaia, sobre un aparador; el letrero de 'Mirto', el busto de Galdós, los dibujos de Gaya, la foto de Juan Ramón, sus propios libros... Y le dijo que sí, claro, que todos. Cómo desilusionarle." Potser sí que d'alguna manera els hem escrit també una mica, tots els llibres que tenim a casa.

2 comentaris:

  1. Quan em vaig mudar a la casa on estic ara, la meitat de caixes acabaven a la biblioteca. Els de les mudances em miraven amb una cara rara cada cop que descarregaven una altra caixa on hi havia escrit "llibres". I és que les caixes de llibres són les que pesen més...

    ResponElimina
  2. És curiós, a mi em van fer la mateixa pregunta que a Trapiello però amb un variació: ¿Los has leído todos? I també vaig "mentir" i vaig dir que sí.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.