diumenge, 19 de març del 2006

TRES ANYS

Aquests dies recordem (ens recordem) que ja fa tres anys que va començar la invasió (l'alliberament, per als seus responsables) de l'Iraq, amb un atac de precisió per part de les forces aèries nord-americanes. Fa, doncs, tres anys que aquí a dalt a l'esquerra hi ha aquest maleït comptador que he estat a punt de treure diverses vegades, i al final no goso, penso que no ho he de fer.

Penso que no ho he de fer, per exemple, quan llegeixo posts com el d'avui a Quaderns i, gràcies a l'Antoni, vaig a parar a peces com Why We Fight, un excel·lent documental d'Eugene Jarecki que podem descarregar a Internet (en anglès, 32MB): en aquests casos, la xarxa exerceix de veritat del gran motor de comunicació altra que pot ser. Why We Fight és un enfilall de vells fragments de televisió amb el president Eisenhower advertint del poder de la indústria de l'armament, d'entrevistes amb gent molt diversa (de Gore Vidal parlant dels "United Sates of Amnesia" a una enginyera fabricant de bombes intel·ligents), de vídeos recents de diversa procedència, tot plegat amb el teló de fons permanent de la fascinació pel poder i la força i el pes enorme de l'entramat d'interessos que la suma del que és militar, industrial i polític comporta.

Tres anys, tres segles, tres mil·lennis. Ahir Roma, Espanya o Anglaterra, avui els Estats Units. Quants anys més, quants imperis més contra quanta gent més? I per què lluitem.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.