dimarts, 10 de febrer del 2004

COMENTARI DE TEXT

Llegeix atentament aquest breu publicat en un lloc destacat a la secció "Opinión" del diari ABC del 7 de febrer de 2004.

"ENERGÍA SIN FRONTERAS -- Iberdrola y el Gobierno de Durao Barroso firmarán la próxima semana un acuerdo que permitirá a la compañía española controlar dos empresas de gas portuguesas, primer paso en firme hacia el Mercado Ibérico de la Electricidad que se pondrá en marcha el próximo abril. La apertura toma cuerpo para fomentar la competencia y, sin fronteras, liberar el mercado de trabas."

1. Comenta la tria dels infinitius verbals (controlar, fomentar, liberar) feta lliurement i alegre en el text.
2. Comenta l'ús dels adjectius "española" i "portuguesas" en relació amb el títol de la notícia.
3. A què et sembla que respon l'ús de les majúscules a l'expressió "Mercado Ibérico de la Electricidad"?
4. Sin, hacia, para... Què creus que es pot deduir d'aquesta selecció de preposicions?
5. De quina altra forma podríem dir "fomentar la competencia", si no fóssim liberals monàrquics? I "liberar el mercado de trabas", si no fóssim ferms constitucionalistes?
6. Relaciona aquest text amb les declaracions de la ministra espanyola de Medio Ambiente mencionades al text del "Flux" del dia 6 de febrer.
7. A partir de les respostes anteriors, escriu una "Carta al director" valorant l'esdeveniment, tradueix-la a la llengua de l'empresa que controlarà les altres dues empreses i envia-la al diari ABC.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.